Over Ons

B.E. St.Joris Overijssel is een scoutinggroep voor jongens en meisjes, in de leeftijd van 6 tot 35 jaar, met een lichte tot zware lichamelijke handicap.

Onze groep geeft het kind de ruimte om deel te nemen aan het spel van verkennen, het spel is aangepast aan de omstandigheden van het kind. Er wordt gekeken naar zowel de mogelijkheden, als onmogelijkheden van het kind, dat neemt drempels weg voor kinderen die in de samenleving wat minder kansen hebben. Zij hoeven zich niet aan het spel aan te passen, het spel past zich immers aan hen aan.

Onze begeleid(st)ers zijn gewend met lichamelijk gehandicapten om te gaan, hoewel de meesten beroepsmatig hier niets mee te maken hebben. De begeleid(st)ers zetten zich in om ieder kind zoveel mogelijk aan het spel te laten deelnemen.

Ons programma aanbod verschilt niet wezenlijk van dat van de reguliere scoutinggroepen, het spel en het tempo zijn alleen wat aangepast. Alle speltakken hebben één keer per maand een heel weekend een opkomst van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur.

Onze opkomsten houden wij in onze aangepaste blokhut “De St. Jorisborch” te Holten, welke geen drempels kent voor nieuwe leden.

Het bestuur van de BE…
We zijn momenteel bezig de bestuursstructuur van de BE te vereenvoudigen. Het stichtingsbestuur en het groepsbestuur zijn sinds kort omgevormd tot 1 bestuur. Het bestuur bestaat naast een voorzitter, penningmeester en secretaris uit de groepsbegeleider, een oudervertegenwoordiger en een leidinggevende van een van de groepen. Binnenkort kunt u meer informatie over de nieuwe bestuursstructuur en de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende functies binnen dit bestuur op deze site vinden.

PR
Naast het bestuur hebben we een PR-commissie. De PR-commissie zorgt voor het promoten van de BE en zet zich in voor het werven van leden en speltakleiding. Daarnaast zorgt de PR-commissie desgevraagd voor voorlichting op bijvoorbeeld scholen.

De Leiding
Wij, BE/BV St. Joris Overijssel, zijn een scouting groep voor lichamelijk gehandicapten en zijn op zoek naar enthousiaste (bege)leiding die onze leden 1x per maand een fantastisch weekend willen bezorgen.

Dus wil jij 1x per maand je weekend eens heel anders invullen, ben je 18 jaar of ouder en spreekt fantasie, sport/spel, kamperen of avontuur jou wel aan? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Er zijn 4 speltakken die nieuwe (bege)leiding welkom heten:

  • Welpen:                 6 t/m 11 jaar
  • Scouts:                 12 t/m 15 jaar
  • Explorers:            16 t/m 20 jaar
  • Roverscouts:        21 t/m 35 jaar

Wil je een keer sfeer komen proeven of meer over ons weten stuur dan even een mail naar info@bestjorisoverijssel.nl. We nemen dan spoedig contact met je op.